Vučićevi mediji grme: Srbija na rubu plamena, spremaju se sukobi!

0

– Udruženje građanki “Lila revolucija” poziva građane i građanke koji se protive nasilju manjine nad većinom, da u subotu 4.decembra “naoružani” kanticama ljubičaste farbe dođu i obilježe sve automobile koji pokušaju da blokiraju saobraćaj

Povodom najave inicijative “Kreni-pokreni” da će u subotu blokirati auto-puteve širom Srbije tokom protesta, redakciji Kurira stigla je navodno najava udruženja “Lila revolucija” da će farbom obilježavati sva kola koja budu učestvovala u blokadi.

– Udruženje građanki “Lila revolucija” poziva građane i građanke koji se protive nasilju manjine nad većinom, da u subotu 4.decembra “naoružani” kanticama ljubičaste farbe dođu i obilježe sve automobile koji pokušaju da blokiraju saobraćaj.

Članice udruženja pozivaju na ovaj način građane da na nenasilan način građanima Srbije pokažu one koji im ugrožavaju osnovna ljudska prava! – navodi se u dopisu ovog udruženja.

Jasno je da protesti ni ovog puta neće proći mirno, te da postoji realna bojazan da se ponovi, a možda čak desi i ozbiljnija situacija od one minulog vikenda kada je tokom protesta u nekoliko gradova Srbije manjina terorisala većinu, a sve je proteklo i uz fizičke sukobe.

Zato su ovakve najave opasne a danas nam je svima, više nego ikada, potrebna uzdržanost. Uzdržanost od teških reči, fizičkih sukoba…i jedne i druge strane, navode srbijansi mediji.

OSLOBODJENJE

PODIJELI.

Leave A Reply