“Srbija ulaže u vojsku, u BiH spustiti tenzije” – Vučić: Imao sam dug sastanak sa Dodikom, trudim se ne miješati u unutrašnje stvari

0

Važno je da se u Bosni i Hercegovini tenzije spuste i budu neuporedivo niže, kazao je srbijanski predsjednik

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ulaže mnogo u svoju vojsku “zato što može” i zato što je srbijanska ekonomija “snažnija”, ali da misli da je svima jasno da bi Srbija, da to ne čini, bila “lak plen i zalogaj” svima koji Srbiji ne žele dobro.

Na pitanje o sastanku sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, održanim u utorak, Vučić je rekao da se “uvek trudi da se ne meša u unutrašnje stvari drugih država”, da je imao dug sastanak sa Dodikom, da ga je saslušao, da su imali “uobičajene konsultacije oko različitih ekonomskih i političkih pitanja”.

On je naglasio da je važno da se u Bosni i Hercegovini “tenzije spuste i budu neuporedivo niže” i da misli da će na tom fonu “istrajavati” i Dodik.

Rekao je da će o situaciji u cijelom regionu svakako razgovarati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom tokom predstojeće posjete Moskvi.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je razgovor sa specijalnim predstavnikom Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine i Zapadni Balkan, održan u utorak, bio “korektan i normalan” i naglasio da Beograd hoće da razgovara sa Prištinom “ne zato što je fasciniran politikom” kosovskog premijera Aljbina Kurtija već zbog toga što smatra da razgovor sa takvim ljudima mora da donese nekakve rezultate, “jer je bolje da razgovarate nego da ne razgovarate”, prenosi AA.

OSLOBODJENJE

PODIJELI.

Leave A Reply