SNIMAK SVJEDOČI DA SU ČETNICI ODGOJILI SVOJ PODMLADAK I INSTALIRALI GA U INSTITUCIJE BiH: Poslušajte mladog pripadnika Oružanih snaga BiH kako pjeva četničke pjesme (VIDEO)

0

Da bilo kakva zabava u Rs – vjerska, porodična, ona kojom se obilježavaju zvanični entitetski datumi i slave, ne može proći bez nacionalističkog orgijanja, u kome se pjesmom slavi četništvo a s njima ubijanje i klanje muslimana, vidjelo se i jučer na snimku.

Svima koji ovih dana bljuju vatru na izjave o “dronovima” i “prebrojavanju”, predlažemo da poslušaju mladog “mjetnika” iz okoline Vlasenice, na službi u OS BiH, pa onda neka se i sami “prebroje”, piše Politički.ba.

Da bilo kakva zabava u Rs – vjerska, porodična, ona kojom se obilježavaju zvanični entitetski datumi i slave, ne može proći bez nacionalističkog orgijanja, u kome se pjesmom slavi četništvo, a s njima ubijanje i klanje muslimana, vidjelo se i jučer na snimku sa jednog porodičnog slavlja u okolini Vlasenice, a koji je, naprosto “proletio” društvenim mrežama. .

Snimak svjedoči da su četnici odgojili svoj podmladak i pritom ga još instalirali u institucije države Bosne i Hercegovine.

Ništa možda i ne bi bilo toliko čudno (navikli smo!) da na snimku nije prepoznat pripadnik 5. Pješadijske brigade Oružanih snaga Bosne i Hercegovine mladi Nikodin M. koji u zanosu pjeva o svom “đedi četniku”, “željnom megdana” o kokardi koja mu još uvijek sija itd.

Snimkom su se, očigledno, pohvalili njegovi prijatelji sa slavlja, vidljivo oduševljeni vokalnim sposobnostima “pjevača Nikodina”, ali i repertoarom, koji svjedoči da se “četničko nasljeđe” u manjem bh. entitetu prenosi s koljena na koljeno.

Zaprepašćujući je zanos mladog pripadnika OS, s kojim uživa u četničkim pjesmama kakve smo na paljanskim, ali i srbijanskim radio i TV stanicama, mogli slušati tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, a čiji su tekstovi nadahnjivali četničke horde pred njihove zločinačke pohode.

Ima pravo svaki pripadnik OS BiH da slobodno vrijeme provodi kako hoće i s kim hoće, da se veseli i tuguje na svoj način, no, da li ima pravo da slavi i priziva četnike, na to pitanje bi trebali odgovoriti viši nivoi OS BiH.

U međuvremenu, svima koji ovih dana bljuju vatru na izjave o “dronovima” i “prebrojavanju”, predlažemo da poslušaju mladog “mjetnika” iz okoline Vlasenice, na službi u OS BiH, pa onda neka se i sami “prebroje”.

PODIJELI.

Comments are closed.