NIŠTA NIJE SLUČAJNO: Pogledajte kakvu su poruku Dragan Čović i Milorad Dodik poslali u razmaku od nekoliko sati…

0

Nekoliko sati ranije sličnu objavu na Twitteru imao je i lider HDZ-a BiH.
Strateški politički partneri, lider HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik svakodnevno dokazuju svoju povezanost.

Tako su, prvo Čović, a nedugo nakon njega i Milorad Dodik otišli u Izrael i na Zidu plača ostavili papiriće sa svojim željama.

Istina, ni jedan ni drugi nisu uspjeli doći do najvažnijih političkih predstavnika Izraela, a Dodik je doživio i debakl u pokušaju da razgovara s premijerom te zemlje…

No, zanimljivo je kako su Čović i Dodik u razmaku od samo nekoliko sati objavili sličnu poruku na Twitteru.

„Snažno osuđujući napade na izraelske civile od strane terorističkog Islamskog džihada i u potpunosti podržavajući obustavu vatre. Država Izrael ima pravo braniti se“, poručio je jutros Milorad Dodik.

Nekoliko sati ranije sličnu objavu na Twitteru imao je i lider HDZ-a BiH.

„Strašne vijesti o napadima militanata na civile u Izraelu. Snažno osuđujem vatru takozvanog Islamskog džihada usmjerenu na izraelsko civilno stanovništvo. Jasno je da je obrambena akcija Izraela nužna. Šaljemo sućut od Bosne i Hercegovine za izgubljene živote“, poručio je Čović.

Znakovito je da je do Čovićevog i Dodikovog naglog izraelskog „zaokreta“ došlo nakon što se u Hercegovini pojavio „spasitelj“ i biznismen Amir Kabiri, koji je zakupio mali dio propalog Aluminijskog kombinata, i izdašno financijski pomaže nogometni klub Zrinjski, te otvara galerije u Mostaru.

O vezi Čovića i Kabirija “Slobodna Bosna” je već pisala. Više pročitajte OVDJE.

(SB)

PODIJELI.

Comments are closed.