Veliki incident u Austriji. Napadnut reprezentativac Hrvatske

0

“Navijači” austrijskog prvoligaša Rapida navodno su napali nogometaša Red Bull Salzburga Luku Sučića.

Nemilii događaj zbio se na benzinskoj stabici nedaleko Beča nakon što je njihova momčad doživjela poraz od Salzburga (0:1).

Policija i klub Red Bull Salzburg potvrdili su incident agenciji APA, a bečki Rapid je osudio “bilo kakav i sve vrste napada”, javlja agencija APA.

Putovao u automobilu
List “Krone” objavio je priču o napadu na 19-godišnjeg Sučića i jednog od članova klupskog štaba koji je bio s njim te dodaje da njih dvojica nisu ozlijeđeni, a da policija traga za nepoznatim počiniteljima.

Zbog obveze podvrgavanja doping testu mladi hrvatski reprezentativac nije se vratio u Salzburg momčadskim autobusom nego s članom kluba u njegovom privatnom automobilu.

Kada su se zaustavili na benzinskoj stanici Steinhausl, jedini strijelac na utakmici protiv Rapida i njegov saputnik bili su napadnuti, piše “Krone”.

List i klub Red Bull Salzburg navode da su napadači prepoznati kao navijači Rapida. Policija nije htjela ni potvrditi ni opovrgnuti te napise.

Napadači su udarali automobil i ulijevali tekućinu u njega, izjavila je predstavnica policije, dodajući da niko nije ozlijeđen. Kada se pojavila policija, napadači su već pobjegli.

Navijački neredi
“Apsolutno ne toleriramo i najoštrije osuđujemo bilo kakav napad, posebno na nogometaše, suce ili zvaničnike, ali i na bilo koga drugog.

Nadamo se da su igrač i član štaba dobro i jako nam je žao zbog incidenta”, navodi se u saopćenju Rapida, koji ističe da se nada brzom rješenju i informaciji od vlasti.

Prije desetak dana nakon bečkog derbija između Austrije i Rapida izbili su navijački neredi u kojima su četiri osobe ozlijeđene.

Luku Sučića je selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić uvrstio na popis za četiri utakmice Lige nacija koje će biti odigrane u junu.

raport.ba

PODIJELI.

Comments are closed.