Sad je sve jasno: Marokanci su htjeli dati otkaz Vahi, ali su odustali kada im je rekao šta traži

0

Usprkos brojnim najavama da bi mogao dobiti otkaz, proslavljeni bosanskohercegovački trener Vahid Halilhodžić ostao je selektor Maroka.

Halilhodžić je, podsjetimo, s reprezentacijom Maroka izborio plasman na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo, no ubrzo se pojavila priča da će dobiti otkaz jer je tokom kvalifikacija iz reprezentacije izbacio najveće zvijezde te ih ne namjerava zvati za SP.

Nije im se svidjelo
Marokanskom savezu se to nije svidjelo pa se pisalo kako su počeli pripremati otkaz za Vahu jer žele da ih na SP-u vodi drugi selektor koji će u reprezentaciju pozvati i zvijezde koje je Halilhodžić prekrižio, prenosi Net.hr.

No, smjena se nije dogodila, a sada je poznato i zašto.

Kako javljaju marokanski mediji, Halilhodžić je u ponedjeljak bio na sastanku s predsjednikom Saveza Fouzijem Lekjaem na kojemu je trebao dobiti otkaz i tada je Vaha postavio svoje uvjete za odlazak, nakon čega je došlo do preokreta.

Halilhodžić je za raskid tražio isplatu svih plaća do kraja ugovora, što bi iznosilo oko četiri miliona eura, a Marokanci to nisu mogli učiniti pa su odustali od svoje namjere.

Ostaje na klupi
Marokancima nije odgovaralo niti to što je potencijalni Halilhodžićev nasljednik na klupi, portugalski trener Andre Villas-Boas tražio platu od 450.000 eura mjesečno tako da su odlučili zadržati Vahu.

Vaha, dakle, ostaje na klupi i vodit će Maroko u prijateljskoj utakmici protiv Sjedinjenih Američkih Država sljedećeg mjeseca i tada ćemo vidjeti hoće li se na njegovom popisu naći otpisane zvijezde, Hakim Ziyech, Amine Merit i Noussair Mazraoui, čiji je povratak navodno bio jedan od uvjeta Saveza za nastavak saradnje s Halilhodžićem.

raport.ba

PODIJELI.

Leave A Reply