Ronaldo demantovao da su mu Zlatne lopte najvažnije, a onda je procurio snimak iz 2019. koji ga je osramotio

0

Urednik France Footballa, lista koji dodjeljuje prestižnu nagradu Zlatnu loptu, PascalFerre, prošle je sedmice izjavio da je Cristianu Ronaldu cilj karijeru završiti s s više osvojenih Zlatnih lopti od Lionela Messija.

Ronaldo je nagradu osvojio pet puta, a Messi ih s ovogodišnjom ima sedam.

“Ronaldo ima samo jednu ambiciju, a to je da se oprosti s više osvojenih nagrada Ballon d’Ora od Messija. To znam jer mi je rekao”, izjavio je Ferre, ali je ubrzo dobio brutalan odgovor portugalskog nogometaša.

Portugalac je putem Instagrama poslao poruku i demantirao urednika France Footballa:

“”Pascal Ferre je lagao. Koristio je moje ime kako bi promovirao sebe i list za koji radi. Neprihvatljivo je da osoba odgovorna za dodjelu tako prestižne nagrade može lagati na ovaj način, s apsolutnim nepoštivanjem nekoga tko je uvijek poštivao France Football i Zlatnu loptu.”

“Najveća ambicija moje karijere je osvajanje državnih i međunarodnih naslova za klubove koje predstavljam i za svoju reprezentaciju. Najveća ambicija moje karijere je biti dobar primjer svima koji jesu ili žele biti profesionalni nogometaši. Najveća ambicija moje karijere je ostaviti svoje ime zapisano zlatnim slovima u historiji svjetskog nogometa”, napisao je Ronaldo u ponedjeljak na Instagramu, a ubrzo se pojavila snimka koja ga demantira.

Ronaldo je 2019. godine dao intervju engleskom novinaru Piersu Morganu u kojemu je priznao da mu je cilj imati više Zlatnih lopti od Messija.

Morgan ga je pitao koji bi rekord najviše htio imati, a Cristiano je jasno odgovorio:

“Najviše Zlatnih lopti. Htio bih da se to dogodi i mislim da to zaslužujem. Messi je fantastičan nogometaš, jedan od najboljih u historiji, ali mislim da ja trebam imati šest, sedam ili osam zlatnih lopti. U svakom slučaju, više od njega.”

raport.ba

PODIJELI.

Leave A Reply