Neporaženi bokser preminuo u ringu. Samo se srušio usred borbe

0

Tragedija je potresla bokserski svijet.

Tursko-njemački borac Musa Askan Yamak preminuo je prošle subote nakon srčanog udara, prema pisanju turskih medija. Bio je neporažen u 75 mečeva i preminuo je u ringu.

Ovaj 36-godišnjak rođen u turskom Giresunu samo se srušio u ringu nakon što ga je pogodio srčani udar tokom borbe u kategoriji za boksere do 84 kilograma, prenosi Net.hr.

Yamak se borio protiv Hamze Vandera kada mu je pozlilo pred početak nove runde, te je pao sam od sebe na pod.

Prizor trenutka kad mu je pozlilo, kao i sve poslije što se događalu u ringu, obišle su svijet i o ovom slučaju izvještavali su brojni turski mediji.

Odmah mu je ukazana prva pomoć od strane svog tima koji je utrčao u ring, a zatim i od prisutnih u dvorani. Promatrači su šokirano promatrali kako medicinari jure u ring, ali nisu uspjeli oživjeti poluteškaškaša.

Prema izvještajima policije, pomoć bokseru je otežavalo i to što je blizu 50 osoba prijetilo hitnoj pomoći, jer su navodno zakasnili sa intervencijom.

Na kraju su su 15 patrola i specijalna jedinica policije morali osiguravati ring kako bi se situacija smirila. Yamak je postao evropski i azijski prvak u poluteškoj kateogriji, te je imao WBF i GBU pojase.

Bio je neporažen u 75 mečeva, kada su u pitanju profesionalne borbe ovo mu je bila deveta, ujedno i posljednja. Sve prethodne je završavao nokautom. Itekako je bio bokserska zvijezda s pedigreom. Profesionalac je postao 2017. godine.

“Izgubili smo našeg sunarodnjaka Moussa Askana Jamaka, boksera iz Alukle koji je osvojio evropske i azijske naslove u mladosti, nakon srčanog udara”, izjavio je Hassan Turan putem Twittera.

Yamak je bio prebačen u lokalnu bolnicu gdje je proglašen mrtvim. Njemački borac je bio neporažen u 75 mečeva. Imao je omjer od 8-0 kao profesionalac.

RAPORT.BA

PODIJELI.

Comments are closed.