Glavni krivac za ‘sagu Đokovića‘ objavio veliku vijest: Novak se sigurno vraća na Australian Open!

0

Novak Đoković neće tužiti Australski teniski savez i nastupit će u Melbourneu sljedeće godine, poručio je Craig Tiley, direktor Australian Opena i jedan od najvećih krivaca za sagu koja je zasjenila početak teniske sezone.

U razgovoru za ABC TV, Tileyja je ponovno dočekalo pitanje zašto je ignorirao pisma iz australskog Ministarstva zdravstva, kojima su ga obavještavali da se prijašnja zaraza covidom-19 neće smatrati kao valjano medicinsko izuzeće za vakcinisanje, no on je ponovno izbjegao odgovor. Samo je ponovio mantru da se “situacija brzo mijenjala”.

– Važno je znati da smo se cijelo vrijeme trudili postupiti ispravno. Bili smo na početku omikron vala i zbog toga smo stalno tražili jasnoću. Ranije je bilo puno kompleksnih i kontradiktornih informacija, a bilo ih je i kasnije – rekao je Tiley, uz dodatak da pisma koja su procurila u javnost “ne pružaju potpunu sliku svih razgovora koje je Tennis Australia vodio s vlastima”.

Uvjeren je da Đoković neće tražiti zadovoljštinu na sudu.

– Ne tuži nas. Svjestan sam da trenutačno kruže razne priče, no mi smo sada fokusirani na to da organiziramo sjajan turnir i nastavit ćemo to raditi sljedećih dana.

Tiley je samouvjereno poručio da će Đoković za 12 mjeseci napadati svoju desetu titulu na Australian Openu.

– Smatram da je trebao igrati i ove godine, ali da, to će sigurno biti njegova namjera. Na kraju krajeva, on je ipak svjetski broj jedan i jako voli Australian Open.

Naglasio je da je bio “šokiran” kad je Đokoviću zabranjen ulazak u zemlju te ponovio da ne namjerava dati ostavku.

RAPORT.BA

PODIJELI.

Leave A Reply