Eric Cantona: Ekskluzivno, ja sam novi trener Manchester Uniteda

0

“Pozdrav, prijatelji. Želim vam objaviti ekskluzivu. Ja sam novi menadžer Manchester Uniteda. Kasnije ću objaviti imena ljudi u mom štabu. Vidimo se uskoro”, govori Eric Cantona u videu objavljenom na Instagramu.

Iako je na Old Traffordu proveo samo četiri i po sezone, i to bez ikakvog evropskog uspjeha, Cantona (55) je postao velikan Manchester Uniteda i jedan od najomiljenijih igrača u historiji kluba punog legendi. Međutim, ekipa čiji je Cantona bio simbol uzela je četiri engleska naslova i dva FA Kupa, a on je ušao u legendu ne samo po nogometnim vještinama, nego daleko više kao faca.

Cantona je i za vrijeme igračke karijere bio sklon šalama, a to je usavršio nakon što je završiju fudbalsku karijeru. Tako da ovo treba gledati kao najnoviji u nizu njegovih “prankova”, kojim na svoj način radi ono što je postala omiljena zabava engleskih ljubitelja nogometa: sprda United. Tačnije, promenadu trenera na pregovorima s klubom, koji od vikenda i otkaza Solskjaera odbijaju brojni stručnjaci, dok mu se nude još brojniji oni koji već dugo nemaju posla, a na zadnjim gažama su dobili otkaze.

Ipak, hiljade navijača Uniteda oduševljeno su reagirale na objavu “Kralja Erica” izražavajući nadu da će biti novi trener Uniteda. Cantona je nakon igračkog umirovljenja vodio reprezentaciju Francuske u nogometu na plaži te bio sportski direktor New York Cosmosa.

 

RAPORT.BA

PODIJELI.

Leave A Reply