Srdić odustao od kandidature za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajevo

0

Nezavnisni vijećnik u Gradskom vijeću Sarajevo. Srđan Srdić, povukao se iz utrke za poziviju predsjedavajućeg Gradskog vijeća, nakon što je njegova kandidatura izazvala buru negativnih reakcija u javnosti.

Kako saznajemo, razlog njegovog današnjeg postupka su optužbe od strane NiP-a, Naše stranke i SDP-a koji ga etiketiraju kao glavnog krivca za povlačenje kandidature Bogića Bogićevića. On je za govornicom optužio vijećnike Četvorke za opstruiranje gospodina Bogićevića, tvrdeći da su prvobitno imali 21 ruku, a na sjednici se pokazalo da imaju samo 10 ruku, što nije dovoljno za uspostavu rukovodstva Gradskog vijeća.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća bi se trebalo izabrati novo rukovodstvo, a jedini kandidat za poziciju predsjedavajućeg je jasmin Ademović (NIP), sin komandanta Kemala Ademovića.

Kako nezvanično saznajemo, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća bi se trebali izabrati i zamjenici predsjedavajućeg, a kao najozbiljniji kandidate za te pozicije se spominju Dragan Stevanović iz SDP-a, koji je donedavno obnašao funkciju delegata u federalnom Domu naroda i Mirela Džehverović, vijećnica Naše stranke u Općinskom vijeću Novo Sarajevo.

Ostaje nepoznanica koga će Trojka kandidirati za poziciju gradonačelnika, s obzirom da je legendarni Bogić Bogićević odustao od kandidature.

PODIJELI.

Comments are closed.