NiP i Naša stranka traže da se imenuju dogradonačelnici, SDA i SDP protiv!

0

Kako nezvanično saznaje portal boljebosna.ba, na pauzi današnje sjednice Gradskog vijeća, vijećnici Naroda i Pravde i Naše stranke su zahtjevali da se nastavi sa sjednicom, neovisno o Bigićevićevom stavu, te da se u nastavku sjednice imenuju dogradonačelnici, odnosno gospodin Haris Bašić (NiP) i gospođa Anja Margetić (Naša stranka).

Njihovim prijedlozima su se žestoko usprotivili vijećnici Vedad Deljković (SDA) i Muamer Mekić (SDP), te su iste uslovili kvorum na današnjem nastavku sjednice.

Naše tvrdnje potvrdio je i Haris Zahiragić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, koji tvrdi “da je više nego jasno da je isključivo klubovima SDA i SDP stalo do izbora gospodina Bogićevića, a ostali, očito, imaju druge skrivene agende i planove”.

Nažalost, izborom dogradonačelnika, kršio bi se Statut grada Sarajeva, jer gospodin Bogićević još uvijek zvanično nije postao gradonačelnik, što je otežavajuća okolnost u imenovanju njegovih zamjenika.

Kako portal boljabosna.ba saznaje, a iz izvora bliskih SDP-u, Bogić Bogićević je i zvanično odustao od kandidature i uskoro će o tome obavijestiti članove Trojke.

PODIJELI.

Comments are closed.