Jasmin Ademović (NiP) izabran za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajevo

0

Nakon dvodnevne trakavice oko izbora predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajevo, izborni proces se napokon okončao. Za predsjedavajućeg je izabran Jasmin Ademović, a nakon što je svoju kandidaturu povukao nezavisni vijećnik Srđan Srdić.

Nakon tajnog glasanja, Ademović je imao 18 glasova, od mogućih 25. Time je stavljena tačka na ovaj proces, koji je prije dva dana rezultirao odustajanjem od kandidature Bogića Bogićevića što je u javonsti izazvalo buru  negativnih komentara.

Prvi na meti negativnih komentara su se našli upravo vijećnik Srđan Srdić, načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, te još uvijek aktuelni gradonačelnik Abdulah Skaka. Upravo se pomenuti trojac optužuje da su združeno radili da sabotiranju Bogićeve kandidature i eventualnog izbora za gradonačelnika, to od suprotnog tabora dolaze optužbe da je Trojka izdala Bogića, jer nisu uspjeli osigurati potrebnu većinu za izbor predsjedavajućeg Gradskog vijeća.

Bogić je zvanično odustao od kandidature, a hoće li se predomisliti, ostaje da se vidi. No poznavajući karakter gospodina Bogićevića, teško je očekivati da će ponovo prihvatiti kandidaturu nakon cirkusa kojeg su mu združeno priredili sve stranke koje imaju svoje vijećnika u Gradskom vijeću Sarajevo.

PODIJELI.

Comments are closed.