Haris Zahiragić tvrdi: Bogić Bogićević je pokazao da je genetski predodređen da bude gospodin!

0

Ne smiruju se strasti nakon što je gospodin Bogić Bogićević zvanično rekao ne sarajevskoj vlasti i tako odbio poziciju gradonačelnika na koju je, nakon prethodnih trakavica, jednoglasno izlagan, a nakon što je na nastavku sjednice konačno okončan izbor za poziciju predsjedavajućeg Gradskog vijeća.

Svoju opasko na navedena dešavanja dao je i Haris Zahiragić, zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo, a njegov post prenosimo u cjelosti:

“Kako sam i najavljivao, gospodin Bogić Bogićević, nažalost, nije prihvatio kandidaturu za Gradonačelnika Sarajeva, ali i pokazao po ko zna koji put da je genetski predodređen da bude gospodin!
Kažem nažalost, jer Sarajevu je trebala takva ličnost, koja će miriti, a ne zavađati, koja će kultivisati, barem malo, ostrašćene i nedorasle lidere “trojke”.
Međutim, kako bi prihvatio?
Prije par dana nisu imali više od 10 ruku, a već za dva dana imaju 18 na sjednici koja je zakazana noć ranije.
Sumnjivo, zar ne?
Meni nimalo, meni je sve jasno, a trebalo bi biti i ljudima koji imaju pameti.
Vjerujem da se zbog ovoga danas žurilo “dvojci” iz “trojke” da imenuju svoje rukovodstvo Gradskog vijeća, a pokušali su i sa dogradonačelnicima…
Da su bili dobronamjerni, kada su već imali takvog kandidata, trebali su sakupiti ne 18, nego svih 28 potpisa, dogovoriti konsenzusom svih stranaka i vijećnika rukovodstvo Gradskog vijeća i dogradonačelnike na vrhunskom nivou.
Međutim, bitnije im je bilo politički poredati svoje kadrove, a Bogićević je evidentno bio samo sredstvo.
Čak su sa njegovim imenom prijetili Skaki, da će ga odvesti na Vidikovac da mu pokažu Valtera kada izaberu Bogićevića, a Skaka ga je prije dvije godine predložio za 6. aprilsku nagradu… Na stranu politika, ali to nije atmosfera koja dolikuje takvom čovjeku.
“NEOPOZIVO povlačenje znači konačnu odluku, o kojoj se dalje ne može razgovarati. Nisam, dakle, pristao da ostanem kandidat, pa, prema tome, nisam ni mogao biti izabran. Jako je nekoretno što ni jednom riječju niko na današnjoj sjednici nije ni pomenuo moje NEOPOZIVO povlačenje kandidature…
Bilo bi pošteno da preuzmete odgovornost za današnja dešavanja u Gradskom vijeću, umjesto što krivicu pokušavate da prebacite na mene, dajući mi neke nove rokove za izjašnjavanje o nečemu o čemu sam se već NEOPOZIVO izjasnio.
Želim Vam svako dobro u daljem radu” – napisao je između ostalog Bogićević.
Gospodin Bogićević je i ovaj put sve kazao i ispravno adresirao krivce, pa su tako uzaludni pokušaji spinovanja
Kazao je i 3. historijsko NE, te na taj način označio skori kraj jednog primitivnog, neiskrenog i opasnog političkog projekta, a koji nakon skoro 3 godine improvizacija i spinovanja, konačno pokazuje svoje pravo lice.”

PODIJELI.

Comments are closed.