Zukorlić: Prijete mi iz kriminalno-mafijaških krugova iz Sjenice, pa čak i iz Sarajeva

0

Gost ovosedmičnog izdanja “Crvene olovke” bio je lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) iz Srbije, Usame Zukorlić.

U intervjuu je govorio o ekshumaciji i obdukciji tijela svog rahmetli oca, muftije Muamera Zukorlića, prijetnjama koje je rahmetli muftija dobivao, ali i onima s kojima se on lično suočava, piše Avaz.

Prijetili mu i diplomati

– Muftiji rahmetli su stalno prijetili. Do te mjere da je to nama u porodici i društvu postala normalna pojava, na koju više nismo ni reagirali pretjerano burno. Prijetili su mu iz raznih krugova, terorističkih organizacija, iz raznih političko-mafijaških skupina, političko-udbaških krugova, narko-dilerskih organizacija… Neki su posrednici bili, pa čak i neki diplomati – rekao je Zukorlić.

Kako ističe, muftija je imao jako osiguranje, i privatno i državno, i da je, koliko je mogao lično, poduzimao mjere predostrožnosti.

Zukorlić je dodao da se, nakon smrti muftije, i on nastavio suočavati s prijetnjama.

– One su bile uglavnom iz kriminalno-mafijaških krugova iz Sjenice, pa čak i iz Sarajeva. Ljudima smeta to što smo nastavili svoje djelovanje te što se određeni procesi nisu zaustavili nakon muftijine smrti. Neki ljudi u Sarajevu su vidjeli svoj interes u smrti rahmetli muftije, htjeli su da iskoriste njegovu smrt da sebe nametnu kao neki faktor. Mi zaista, kao muftijini nasljednici, nećemo dozvoliti da nas nikakvi kriminalni i mafijaški krugovi pokušaju poklopiti – istakao je Zukorlić.

Cijela porodica je saznala u isto vrijeme

Zukorlić se osvrnuo i na navode druge žene rahmetli muftije Elme Elfić-Zukorlić, koja je izjavila da je iz medija saznala da su uzeti uzorci od rahmetli muftije koji su poslani na analizu.

– Svi su saznali u isto vrijeme. Tu je bilo prisutno 50-ak članova šire porodice, oni koji su bili bliski rahmetli muftiji. Zaista, u istom trenutku su saznali moja majka, moja sestra i majka od rahmetli muftije, pa i poštovana Elma Elfić-Zukorlić. Nismo dali nikome prednost. Prije svega, nismo ni htjeli porodicu, prvenstveno ženske članove, da informiramo o svim detaljima da ne bi preživljavali agoniju iščekivanja rezultata. Znate kako je to bilo teško, pogotovo jer sam u tom periodu vodio izbornu kampanju. Htjeli smo da zaštitimo ženske članove porodice. Gospođa Elma je to shvatila možda na neki drugačiji način, ali nije imala razloga – rekao je Zukorlić, navodi Avaz.

PODIJELI.

Comments are closed.