LIDER HRS-a PAO U DEPRESIJU: “Schmidt i cijeli OHR su dronovi bračnog para Izetbegović!”

0

Sve što se ovih dana događalo u Sarajevu, mišljenja je Raguž, pa i samog sadržaja njegovog nametanja, govori u prilog tome kako glavnim procesima u ovoj državi koordinira bošnjačko obavještajno podzemlje.

“Christian Schmidt ponio se kao jedan od dronova bračnog para Izetbegović, a činjenica da je odustao od ‘nametanja‘ odluke koja se odnosi na izbor izaslanika u Dom naroda, pokazuje, kako ni on kao osoba, a ni OHR kao institucija, ne vrijede apsolutno ništa”, rekao je za mostarski portal “Dnevnik.ba” Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske Republikanske stranke.

Podsjetimo, Christian Schmidt ipak nije nametnuo odluku prema kojem bi se raspodjela mandata u Domu naroda Parlamenta FBiH vršila će tako da će samo kantoni u kojem jedan konstitutivni narod čini preko 3% ukupne populacije tog konstitutivnog naroda u Federaciji birati izaslanike istog naroda u Dom naroda.

“Itekako je pogrešno bilo od strane hrvatskog političkog vodstva priznavanje njega kao Visokog predstavnika i poštivanje OHR-a kao institucije. Jedina dobra stvar u cijeloj ovoj priči je ta što se ta pseudograđanska priča demaskirala u potpunosti kao radikalno bošnjačka. Komšić, Kojović, Konaković i cijela kompanija nisu ništa drugo nego dronovi bračnog para Izetbegović. Činjenica da je Schmidt pognuo glavu i popustio njihovim pritiscima pokazuje kako su i on i cijeli OHR to isto”, rekao je Raguž.

Sve što se ovih dana događalo u Sarajevu, mišljenja je Raguž, pa i samog sadržaja njegovog nametanja, govori u prilog tome kako glavnim procesima u ovoj državi koordinira bošnjačko obavještajno podzemlje.

“Prva stvar koja to potvrđuje je isplivavanje u javnosti sadržaja Odluke prije nego ju je Schmidt uopće sastavio. Druga stvar je samo sadržaj ovoga što Schmidt ‘nameće’. Izmjene izbornog procesa koje je nametnuo ne samo da neće donijeti nikakvo poboljšanje po pitanju transparentnosti, nego donosi još veću mogućnost manipulacija cjelokupnim procesom od strane vladajućih stranaka”, izjavio je Raguž.

Centralna izborna komisija je isključivo političko tijelo, smatra lider HRS-a, nipošto neko neovisno tijelo koje s objektivnošću tretira izborni proces.

“Očekivati da će to tijelo djelovati politički neovisno je isto kao kad bi očekivali od, primjerice, Federalne TV objektivno novinarstvo. Sa ovim Schmidtovim izmjenama vladajuće stranke dobivaju odriješene ruke i slobodan prostor za manipulaciju cjelokupnim procesom, počev od rasporeda biračkog materijala, pa do samog procesa glasovanja i brojanja”, zaključio je Slaven Raguž u izjavi za Dnevnik.ba.

PODIJELI.

Comments are closed.